Készítsünk finom pesztós szósszal megcsorgatott csirkemellet, köretnek párolt zöldségeket kínáljunk.

 

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemellfilé
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 3 evőkanál bazsalikom pesztó
  • 2 dl tejszín
  • 1 ág friss bazsalikomlevél
  • só, darált bors
  • sült csirke fűszerkeverék

Elkészítés:

A csirkemell filékre csorgassunk kevéske olívaolajat, daráljunk rá borsot, majd szórjuk meg a sülcsirke fűszerkeverékkel. Pár órára tegyük a hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek ízes jól átjárja a csirkehúst.

Forrósítsunk fel két evőkanálnyi olívaolajat egy serpenyőben, majd tegyük bele a befűszerezett melleket. Közepes lángon mindkét oldalát süssük 4-5 percig.

Kanalazzuk a csirkemell közé a bazsalikom pesztót, forrósítsuk fel a sütőzsiradékban, majd öntsük rá a tejszínt. Daráljunk a szószra borsot, ízesítsük kevéske sóval, majd kis lángon pároljuk még pár percig. A csirkemelleket időnként fordítsuk meg a szószban.

Mielőtt levennénk a tűzről, keverjük hozzá az összetépkedett bazsalikomleveleket és a félbevágott koktélparadicsomot.

Forrón tálaljuk tányérokra, csorgassuk meg a pesztós szósszal, köretnek párolt zöldségeket, rizst vagy kifőzött tésztát készítsünk.