A lazac igazi barátja a friss gyömbér. Ázsia ízvilágába kalauzol el ez az étel. Merüljetek el a képzeletbeli utazásban és élvezzétek az egzotikus ízeket.

Hozzávalók négy adaghoz:

  • 40 dkg lazacfilé
  • 1 diónyi friss gyömbér
  • só, bors
  • 35 dkg üvegtészta (rizstészta, ázsiai élelmiszereket árusító boltban kapható)
  • 1 kis fej brokkoli
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • 30 dkg káposzta
  • 10 dkg dió
  • 1 evőkanál szójaszósz

 

Először a halat készítsük elő: vágjuk két centis kockákra a halhúst, metéljük cérna vastagságúra a megtisztított gyömbért, majd csorgassuk meg olívaolaj, daráljunk rá borsot, és burkoljuk be a felvágott gyömbérrel. Hagyjuk állni legalább fél órát, hogy az ízek jól átjárják a halhúst.

Forrósítsuk fel a wokkot, öntsünk bele két evőkanálnyi olívaolajat, majd süssük meg benne a befűszerezett halat. Ha elkészült vegyük ki a wokkból és tegyük meleg helyre.

Pirítsuk meg a wokban a felszeletelt fokhagymát, adjuk hozzá a kis rózsákra szedett brokkolit, a felszeletelt káposztát és a félbetört diószemeket. Erős lángom pirítsuk 3-4 percig, majd csorgassuk hozzá a szójaszószt, adjuk hozzá az újnyi darabokra vágott újhagymát. Darált borssal és kevéske sóval ízesítsük, majd keverjük össze a leforrázott üvegtésztával.

Tálaláskor tegyünk a káposztás köretből egy adagot nagy tányérra, majd tetejére helyezzük a megsütött halat.

Ezt az ételt, másféle szálkamentes halhúsból is lehet készíteni. Fehérkáposzta helyett használhatunk kínai kelkáposztát is.