Felénk matutkának, máshol lepcsánkának, van, ahol tócsninak nevezik. Én ebben a krumplis bundában sütöttem meg a csirkemelleket.

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemellfilé
  • 2 db nagyobb szem burgonya
  • 1 db cukkini
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 db tojássárgája
  • 3 evőkanál liszt
  • csipetnyi só, darált bors
  • őrölt szerecsendió
  • olívaolaj a kisütéshez

Szeleteljük fel kisebb darabokra a csirkemelleket, hintsük meg sóval, daráljunk rá borsot és csorgassuk meg olívaolajjal. Míg a zöldséges bundát elkészítjük, tegyük hűtőszekrénybe.

A bundához reszeljük le vékony reszelőn a megtisztított burgonyát, sárgarépát és a cukkinit (a cukkinit nem kell meghámozni). Szórjuk rá a lisztet, ízesítsük sóval, darált borssal és őrölt szerecsendióval. Tegyük hozzá a tojások sárgáját, majd az egészet jó alaposan keverjük össze.

Hevítsünk fel kevéske olívaolajat egy nagy serpenyőbe, majd fogjunk a kezünkbe egy darab befűszerezett csirkehúst. Mártsuk lisztbe, majd kezünkkel mindkét oldalára tegyünk a zöldséges masszából. Jól igazítsuk el a felületén, hogy mindenhol befedje a massza, majd tegyük a forró olajba. Közepes lángon süssük mindkét oldalát pirosra.

Ropogós salátalevelekkel, krumplipürével vagy görögsalátával tálaljuk. Érdemes ezt az ételt elkészíteni szálkamentes halfilével is.