A rizs a világ lakossága több mint felének alapvető táplálék. Számtalan fajtája között a szemek színe és alakja alapján lehet eligazodni. A rizst nagyon változatosan el lehet készíteni, akár húsos, akár vegán, akár édes vagy sós fogást szeretnénk főzni belőle. A kedvenc receptjeim következnek.

Kacsás rizses hús zöldbabbal
A klasszikus húsos ételt zöldségekkel megfiatalítva készítjük el. Nagyobb adagban érdemes megcsinálni, olyan finom.

Pesztós rizssaláta: a bazsalikom könnyedén
A friss bazsalikommal készült házi pesztó mennyei ízt ad a rizsnek, melyet grillezett húsok, sajtok mellé adhatunk.

Nasi goreng: az indonéz sült rizs a malájok kedvence
A nasi gorenggel indonéz ízeket varázsolhatsz a konyhádba. Légy bátor, variáld szabadon!



Kemencés rizses-csirke
A legfinomabb rizses egytálételek kemencében készültek. Sajnos ma már meg kell elégednünk a hagyományos sütővel. Az eredmény azért nem lesz lebecsülendő. Izgalmasabbá tehetjük, ha egy maréknyi mazsolát és egy rúd fahéjat főzünk a rizs közé.

Tejberizstekercsek: betekertem a tejbepapit
Gondoltad volna, hogy a kész tejberizs töltelék is lehet? Tekerd be réteslapba, süsd meg, porcukrozd és tálald!



Fekete rizspuding
Egzotikus recept ínyenceknek. Különleges ételekért nem kell messzire utaznunk, a mesés ízeket könnyen az otthonunkba repíthetjük.

Vadrizses kenyér
A vadrizsnek igen kedvező élettani hatásai vannak: aminosavakban, élelmi rostban és fehérjékben gazdag, zsírban és kalóriában szegény - most kenyeret sütünk belőle.

Plusz: egy kis utazásra hívunk a rizstermő Indonéziába.