A család kedvence lehet a könnyen elkészíthető fasírozott, az őszt idéző sültkörte és sütőtökpüré körettel. Próbáljátok ki Ti is! Hozzávalók: 40 dkg darált pulykamell, 3 db zsemle, 1 db tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem zöldje, fél csokor metélőhagyma, só, darált bors, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa, étolaj a kisütéséhez, 6-8 db körte, 2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj, 2 ág friss rozmaringlevél.


Tegyük a darált pulykahúst egy tálba, adjuk hozzá a hideg vízbe beáztatott és alaposan kinyomkodott zsemléket. Vékony élű reszelőn, (amin a sajtot szoktuk reszelni,) reszeljük rá a fokhagymát, fűszerezzük összevágott petrezselyem és metélőhagyma levéllel, daráljunk rá borsot, és ízesítsük sóval. szórjunk rá pár kanálnyi zsemlemorzsát, és az egészet alaposan gyúrjuk össze.

Hevítsünk fel egy nagy serpenyőben egy ujjnyi étolajat, majd tegyük bele a vizes kézzel kis pogácsákká kiformázott fasírtot. Közepes lángon mindkét oldalát süssük három-három percig, az elkészült húspogácsákat szedjük ki egy konyhai kéztörlő papírra.

A sült körtékhez vágjuk hosszában kétfelé a körtéket, magházát éles késsel, vagy teáskanál segítségével vájjuk ki. Tegyük egymás mellé a magházával felfelé egy sütőlemezre, érdemes alá sütőpapírt tenni, majd csorgassuk meg olívaolajjal, daráljunk rá borsot, és szórjuk meg rozmaringlevelekkel. Tegyük forró 170-180 fokos sütőbe, és süssük 30-35 percig, míg aranylóan piros nem lesz.

Tálaljunk pár darab fasírtot nagy tányérra, mellé tegyünk a megsütött körtékből, pár kanál sütőtök pürét kanalazhatunk még mellé.