Nagyszerű ropogós körítést tudunk készíteni nyers reszelt céklából és almából. Próbáljátok ki pecsenyék mellé mostoha zöldségünket, a céklát! Hozzávalók: 4 db csirkemell filé, 4 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 db savanykás alma, 2 db közepes méretű cékla, fél citrom leve, 2 evőkanál vörösbor ecet, só, darált bors, 1 maréknyi rukkola saláta, 1 teáskanál mexikói fűszerkeverék.


Tegyük egymás mellé a csirkemell filéket, csorgassuk meg olívaolajjal, daráljunk rá borsot, szórjuk meg a fűszerkeverékkel, és enyhén sózzuk meg. Fedjük be fóliával, és sütésig tegyük a hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a húst.

Míg a hús pihen, készítsük el a céklasalátát. Hámozzuk meg a nyers céklákat és az almát, majd éles vékonyszálú reszelőn gyaluljuk le, vagy metéljük vékony csíkokra. Tegyük egy nagy tálba, csorgassuk meg kevéske olívaolajjal, citromlével és vörösbor ecettel. Daráljunk rá borsot és hintsük meg sóval, majd keverjük jól össze.

Forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a befűszerezett csirkehúst, és közepes hőfokon mindkét oldalát süssük pirosra. hogy biztosak legyünk a csirkemell teljes átsüléséről, serpenyővel együtt tegyük forró 160 fokos sütőbe, ahol 10 perc alatt készre süthetjük.

Tálaljunk nagy tányérra keveset a rukkola salátából, tetejére halmozzunk a céklasalátából, majd mellé helyezzük a felszeletelt csirkemellet. A saláta tetejét pirított dióval megszórhatjuk.

Ha a kertünkben növő céklából készítjük a salátát, a cékla gyenge leveleit is vágjuk a saláta közé.