Réteslapból nem csak édességeket lehet készíteni. Remek vendégváró finomság, tapadjatok a monitorra!

Ha vendégeket várok, gyakran ezzel az étellel csábítom el őket. Pár féle sajt, réteslap, tojás, tejszín a hozzávalók. Hogy igazán remek fogás szülessen belőle, melléje friss és ropogós salátaleveleket kínálok balzsamecettel és extra szűz olívaolajjal megcsorgatva.

 

Réteskosárban sült sajtfelfújt

Hozzávalók:

  • 1 csomag réteslap
  • 2 evőkanál Bertolli extra szűz olívaolaj
  • 15 dkg reszelt trappista sajt
  • 15 dkg reszelt Karaván sajt
  • 15 dkg reszelt Anikó sajt
  • 2 db tojás
  • 2 dl pohár tejszín
  • 2-3 evőkanál liszt
  • őrölt szerecsendió
  • petrezselyemzöld


A sajtokat összekeverjük a felvert tojásokkal, fűszerekkel, lisztel és a tejszínnel. A réteslapokat kb. 10x10-es kockára vágjuk és a muffin sütőformákat 3-4 db lappal kibéleljük, majd megtöltjük a sajtos keverékkel háromnegyed részig.

150-160 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük, majd színes salátalevelekkel tálaljuk.

Ügyeljünk, hogy pontosan a tálalás előtt süljön meg, mert rövid állás után már összeesik nem lesz szép.