A palacsinta szinte az egész család kedvenc nyalánksága. Dobjátok fel narancsos vagy mandarinos öntettel!

25 deka túrót szitán nyomjunk át, így simább, krémesebb lesz a töltelékünk. Tegyük egy tálkába, majd tegyük bele fél narancs lereszelt héját, valamint egy gerezdekre szedett és kis darabokra vágott narancsot vagy 2 mandarint. Ízesítsük egy csomag vaníliás cukorral és ízlés szerint porcukorral. Jól dolgozzuk össze, majd ezzel a töltelékkel töltsük meg az elkészült palacsintákat.

Tálaljuk nagy tányérra, szórjuk meg porcukorral és csorgassuk meg narancs vagy mandarin mártással.

Narancs (mandarin) mártás

Egy kis lábasba öntsünk 4 dl  friss narancs- vagy mandarinlevet, adjunk hozzá három evőkanálnyi cukrot, majd forraljuk fel. Hideg vízzel elkevert keményítővel (1 evőkanálnyi) sűrítsük be. Ha elkészült, kis darabokra vágott gyümölcsdarabokat is tehetünk bele.

Tipp

A tölteléket nemcsak naranccsal, mandarinnal, de eperrel, málnával is elkészíthetjük. A frissen reszelt narancshéj helyett használhatunk cukrozott narancshéjat is. A narancsos mártást kiválthatjuk egy kanálnyi narancslekvárral is.