Egy nagyon fontos vacsorára kellett kreálnom egy újabb desszertet. Kutattam, kerestem és erre esett a választás. Nem bántam meg, de azt hiszem, a vendégek sem, nagy sikere volt.

Hozzávalók az alaphoz:

Pitetésztához:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg barnacukor
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 10 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 db tojás
  • 3 evőkanál mandulalikőr
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipetnyi só

A szobahőmérsékletű linzertésztát gyúrjuk át liszttel meghintett deszkán, majd nyújtsuk ki nagyon vékonyra, kb 2-3 milliméter vékonyságúra. Kenjünk ki vajjal és hintsünk meg liszttel egy közepes méretű tepsit, és béleljük ki az alját a kinyújtott tésztával. A felesleges széleit késsel vágjuk le. Kenjük meg a málnadzsemmel bátrabban, nem baj, ha kicsit több jut a tésztára. Szórjuk a megkent linzerre a mélyhűtött málnaszemeket.

Tegyük a szobahőmérsékletű vajat egy keverőtálba, szójuk rá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót. Elektromos keverővel habosítsuk tíz percig. Egyenként üssük bele a tojásokat, majd mindegyikkel jól dolgozzuk össze. Kanalazzuk hozzá az őrölt mandulát és a sütőporral elkevert lisztet, majd a legvégén a mandulalikőrt.

Kanállal osszuk el a málnás linzer tetején, egyengessük el a felületét simára, majd szórjuk meg a szeletelt mandulával. Tegyük forró sütőbe és 150 fokon süssük körülbelül 25-30 percig.

Az elkészült süteményt szeleteljük kockákra, vagy széles szájú pohárral szúrjuk ki. Tetejét szórjuk meg porcukorral és dekoráljuk málnaszemekkel.

Én elkészítettem úgy is, hogy a málnadzsemre feketeáfonyát szórtam, és a tésztába nem őrölt mandulát, hanem kókuszreszeléket kevertem. Isteni finom lett, épp azt dézsmálom. 

Kapcsolódó link: