Finom és különleges desszert csokoládéimádóknak.

Hozzávalók:

  • 25 dkg étcsokoládé
  • 12,5 dkg vaj
  • 6 db tojás
  • 17,5 dkg cukor
  • 2 evőkanál Cointreo likőr
  • 1 db narancs héja

Tetejére:

  • 5 dl tejszín
  • 50 dkg friss eper
  • 2-3 evőkanál reszelt étcsokoládé

Elkészítés:

Törjük össze a csokoládét, majd tegyük egy kis lábasba. Adjuk hozzá a vajat, majd a lábast helyezzük vízgőz fölé. Párszor megkevergetve olvasszuk fel.

Míg a csokoládé olvad, üssünk egy keverőtálba 2 db egész tojást, és 4 db tojás sárgáját. A 4 db tojás fehérjét egy másik keverőtálba tegyük. Szórjunk a tojás sárgákhoz 75 gr cukrot, majd elektromos habverővel keverjük könnyű habossá. Ha a krém már szép fehér, tegyük hozzá a lereszelt narancshéjat és a likőrt, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá az olvasztott csokoládét is.

Verjük kemény habbá a maradék cukorral a tojás fehérjét, majd ez is óvatosan keverjük a csokoládés masszához.

Béleljünk ki sütőpapírral egy 23 cm átmérőjű kerek tortaformát, töltsük bele a csokis tésztát.

Tegyük 180 fokos sütőbe, és süssük 35-40 percen keresztül. a sütés vége előtt negyed órával mérsékeljük a hőmérsékletet 160 fokra.

Ha elkészült vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni.

Míg a torta hűl készítsük el hozzá a krémet. Verjük fel a tejszínt kemény habbá, kenjük a torta tetejére, szórjuk meg a reszelt csokoládéval, majd halmozzuk a tetejére a félbevágott epreket.

Izgalmasabb, ha az eperszemeket megcsorgatjuk kevéske mézzel.