Birsalma és alma keverékéből finom, gyümölcsdús pitét készíthetsz.

Hozzávalók:

  • 450 gr liszt
  • 250 gr Rama
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db egész tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 150 gr cukor
  • 1 db almás joghurt
  • csipetnyi só
  • 1 db citrom reszelt héja

Töltelékhez:

  • 2 db birsalma
  • 6 db savanykás alma
  • 1 pohár cukor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • fél citrom leve


A lisztet, cukrot, vaníliát, sütőport, sót, citrom héját tegyük egy nagy keverő tálba, daraboljuk bele a margarint. Kézzel addig morzsoljuk, még a margarin apró darabokban lesz a tésztában. Utána tegyük bele a tojásokat és a joghurtot. Dolgozzuk jól össze, majd lisztezett deszkán gyúrjuk át. Pihentessük legalább fél órán keresztül a hűtőben.

Lisztezett deszkán gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki fél centi vastagságúra. Vajjal kikent és liszttel meghintett peremes piteformát béleljünk ki a tésztával, majd töltsük meg a langyosra kihűlt töltelékkel.

Töltelékhez reszeljük le a meghámozott almát és birsalmát, tegyük egy nagyobb lábasba, szórjuk rá a cukrot, őrölt fahéjat és a citrom levét. Állandóan kevergetve addig pároljuk még a levét teljesen elfövi. Hagyjuk langyosra kihűlni.

Nyújtsunk ki a tésztából még egy adagot fél centisre, majd borítsuk be vele a megtöltött pitét. Vágjuk le a széleinél a felesleget, majd kezünkkel nyomjuk jól össze.

Előmelegített sütőben 150 fokon süssük 45-50 percig.

A megsült és kissé kihűlt pitét szeleteljük fel, tegyük egy nagy tányérra, szórjuk meg porcukorral és tálalhatunk mellé vanília fagyit is.