A grillen nemcsak húsokat, zöldségeket süthetünk, de ínycsiklandozó desszertet is készíthetünk. Az őszibaracknak most pont szezonja van. Hozzávalók négy személyre: 4 db érett magvaváló őszibarack, 2 evőkanál marcipánmassza, 1 evőkanál mascarpone sajt
A szószhoz: 1 pohár natúr joghurt, 1 evőkanál méz, negyed diónyi friss gyömbér

Az őszibarackokat hámozzuk meg, majd felezzünk el és vágjuk ki a magházukat (készíthetjük konzerv barackból is). Tegyük a sajtkrémet és a lereszelt marcipánt egy kis tálba, majd keverjük jól össze. Ezzel töltsük meg a magok helyét. Tegyük a barackokat a grillsütő felső rácsára és pár perc alatt pirítsuk rá a krémet.

Egy tésztaszűrőt béleljünk ki papír kéztörlővel, majd öntsük bele a joghurtot. Várjunk legalább fél órát, míg a felesleges savó lecsepeg. Öntsük a sűrű joghurtkrémet egy kis tálkába, reszeljük bele a gyömbért, majd csorgassuk hozzá a mézet. Keverjük jól össze, és ezzel tálaljuk a megsült barackokat.