A friss és aszalt sárgabarack csodás találkozását mutatom be ebben a joghurtos muffinban.

 

 

Hozzávalók: 4 db sárgabarack (lehet mélyhűtött is), 5-6 szem szárított sárgabarack, 2 evőkanál barackpálinka, 10 dkg vaj, 35 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 tojás, 10 dkg cukor, 1 pohár barackos joghurt, 3 dkg szeletelt mandula

Tegyük egy keverőtálba a szobahőmérsékletű vajat, és elektromos habverővel keverjük habosra. Adjuk hozzá a cukrot, majd pár perc keverés után egyenként a tojásokat. Dolgozzuk jól össze és keverjük hozzá a joghurtot, majd a pálinkát is.


Tegyük hozzá kis adagokban a liszt és sütőpor keverékét is. Keverjük addig, míg teljesen sima tésztát nem kapunk. Fakanállal dolgozzuk óvatosan a kész tésztához a felkockázott barackokat is. Szórjuk meg szeletelt mandulával.

Töltsük a tésztát háromnegyedig muffin sütőformákba, majd előmelegített sütőben 150-160 fokon süssük 20-25 percig.