A lekvárok, befőttek mellett a nyáron készülhetnek szörpök, gyümölcsszirupok is. A házi szörp sokkal finomabb a bolti italoknál, érdemes kipróbálni. A NolTV-vel készült felvételen meg is nézhetitek, hogyan készítem rebarbarával és bogyós gyümölcsökkel.


Hozzávalók: 1 kg rebarbaraszár, 1 marék piros bogyós gyümölcs, 1,5-2 liter víz, 0,5 teáskanál citromsav, 20-30 dkg cukor, fél rúd vanília

A rebarbaraszárakat mossuk meg alaposan, majd vágjuk fel egy centis darabokra. Adjuk hozzá a felhasított vaníliát, és öntsük fel annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje, majd gyújtsunk alá. Pár darabka fahéjrudat is tehetünk bele ízesítőnek. Hogy szép színe legyen a szörpünknek, adjunk hozzá piros gyümölcsöket, meggyet, ribizlit, szedret, kinek éppen mi van kéznél.

Amikor a rebarbara megfőtt, pürésítsük kézi mixerrel és passzírozzuk át szűrőn a levet. Ha csak ivólevet szeretnénk, akkor kevés cukrot adjunk hozzá, ha szörpöt, akkor többet. Egy kis citromsavat vagy citromlevet is adjunk még hozzá. A gyengén forró szörpöt tölsük bele a kimosott szörpös üvegekbe, tegyünk rá kupakot és állítsuk fejre öt perce, hogy biztosan elálljon.

Nézd meg a NolTv videóját is!

Csatlakozz hozzánk a Facebookon! Naponta új receptek, ötletek, programajánlók!