Unokatesóm megajándékozott egy nagy nyalábnyi szép és kövérre hízott rebarbarával. Mivel ennyit egyszerre nem tudok felhasználni, befőztem télire, jó lesz majd elővenni a hideg napokon.

 

Hozzávalók:

  • 2 kg rebarbara
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 40 dkg cukor
  • 2 db vanília rúd

Mossuk meg alaposan a rebarbarát, majd vágjuk másfél centis darabokra. A száráról nem kell a külső hártyát lehúzni.

Tegyük egy nagy lábasba, szórjuk rá a cukrot, és tegyük bele a hosszában félbevágott vanília rudat. Főzzük körülbelül negyed órán keresztül, majd sűrítsük be hideg vízzel elkevert pudingporral. Jól forraljuk ki, majd még a forrásban lévő kompótot szedjük tisztára mosott kisebb befőttesüvegekbe.

Zárjuk le azonnal, fordítsuk fejre öt percig. Így nem kell tartósítószert használnunk az eltevéséhez. Öt perc elteltével máris szépen besorakoztathatjuk az éléskamránk polcaira.

Használjuk öntetként palacsintákhoz, pitékhez, fagylalthoz vagy akár a reggeli joghurthoz.