A hagyományos szilvalekvárfőzésre, mely fél napot is igényel, nem sokunknak van ideje. De eme fahéjjal és mandulalikőrrel felturbózott finomság elkészítésére szánjuk egy órát.
Hozzávalók:
- 1,5 kg szilva
- 0,5 kg cukor
- 2 darab fahéjrúd
- 1 dl mandulalikőr
- 1 csomag lekvárzselésítő
Lassú lángon, állandóan kevergetve forrásig főzzük, majd beleöntjük a cukrot, 10-15 perc mulva pedig a mandulalikőrt. Forraljunk egyet rajta, majd húzzuk le tűzről, és merjük a forró lekvárt a tisztára mosott, száraz befőttesüvegekbe. Ha teletöltöttünk egy üveget, akkor azonnal zárjuk le és fordítsuk a tetejére öt percig - így a lekvárunk tartósítószer nélkül is évekig eláll.