A sütőtökkel rendkívül sok finom dolgot készíthetünk. A levestől kezdve a lekvárig mindenfélét. Most egy tésztás változatot mutatunk be, finom fűszerekkel, kevés tejszínnel és spenóttal.

 

Hozzávalók: 1 kisebb sütőtök, 25 dkg spenótlevél (lehet mirelit is), 2-3 gerezd fokhagyma, 1 chili paprika, 1 ágacska zsálya, 1 ág kakukkfű, pár darabka szárított paradicsom, olívaolaj, só, bors, 1 dl tejszín, tészta (tetszőleges színű, formájú), a tálaláshoz reszelt parmezán




Kevés olívaolajon megpároljuk a fokhagymát, a felaprított chilit (aki nem szereti nagyon csípősen, az a magokat dobja el), a friss kakukkfüvet és a felaprított zsályát. Hozzáadjuk a felkockázott sütőtököt, majd addig pároljuk, míg a tök meg nem puhul. A végén a spenótleveket (lehet mirelit is) és a szárított paradicsomot, valamint a tejszínt is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk és a kifőtt tésztával összekeverjük, reszelt parmezánnal tálaljuk.