A muffint pillanatok alatt össze lehet állítani. Két részből áll az elkészítése. Egy tálban a nedves anyagokat, a másik tálban a száraz hozzávalókat kell összekészíteni.

Ezt a két keveréket egybedolgozni, sütőformákba tölteni és megsütni. A sós-sajtos változatát reggelire, uzsonnára vagy utazás során is elfogyaszthatjuk.

Hozzávalók:

  • 10 dkg sovány bacon szalonna
  • 5 dkg eidami sajt
  • 18 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál erős mustár
  • 2 dl tej
  • 2 db tojás
  • 9 dkg olvasztott vaj
  • 1 csokor metélőhagyma
  • darált bors

Vágjuk apró kockákra a szalonnát, tegyük egy serpenyőbe, majd kis lángon addig pirítsuk, míg a szalonna ropogós nem lesz.

Szórjuk a lisztet egy keverőtálba, tegyük hozzá a sütőport, ízesítsük csipetnyi sóval és darált borssal. Egy másik edényben keverjük össze a mustárt, tojást, tejet, és az olvasztott vajat. Öntsük a vajas keveréket a liszteshez, alaposan dolgozzuk össze, utána tegyük hozzá a kiolvasztott szalonnát (zsírját is hozzá tehetjük), az összevágott metélőhagymát és a felkockázott sajtot. Keverjük jól össze, majd töltsük meg a tésztával a muffin formákat háromnegyedig. Tegyük előmelegített sütőbe, ahol 160 fokon 20-25 perc alatt készre sülnek.

Reggelihez, uzsonnára, krémlevesek mellé vagy vendégek fogadására nagyszerű fogás lehet.