Nem csak lisztérzékenyeknek ajánlom ezt a pizzaféleséget. Bátran nekiállhatnak a húsimádok, nem fognak éhen maradni.

Hozzávalók:

Krumplilepényes pizza

Reszeljük le a megtisztított burgonyát káposztareszelőn. Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel egy evőkanálnyi olívaolajat, majd tegyük bele a lereszelt burgonyát, kanál segítségével egyengessük el. Közepes lángon süssük legalább öt percig, majd egy nagy lapátkanál segítségével fordítsuk meg, és süssük további öt percet. Vegyük le a tűzről és kenjük rá a pesztót.

Egy másik nagy serpenyőben forrósítsuk fel a maradék olívaolajat, szórjuk bele a kis darabokra felvágott paprikát és lilahagymát. Darált feketeborssal, kakukkfűvel ízesítsük, majd erős lángon pár percig pirítsuk.

Halmozzuk a megsütött burgonyalepényre a pirított zöldségeket, tetejére helyezzük a félbevágott koktélparadicsomokat, majd szórjuk rá a felkockázott sajtot.

Forró sütőben 180 fokon süssük 10-15 percig.

Pesztó helyett paradicsompürével is megkenhetjük, de használhatunk az elkészítéséhez kecskesajtot is.