Ha unod már a mindennapi olasz tésztát, akkor hagyd magad rábeszélni erre az extravagáns receptre. Most megmutatjuk, hogy nem minden tésztaféle hizlaló és egészségtelen.

Olyan jó, amikor egy étel friss, ropogós zöldségekkel indul! Sajnos a magyar konyhában még ritkán fordul ez elő, ráadásul azt a néhány használatos zöldséget is többnyire agyonfőzzük. Szerencsére mostanában egyre inkább terjed a zöldségek és gyümölcsök kevés zsiradékon való sütése is, amely nemcsak rendkívül finom, de nem is teszi tönkre a vitamintartalmukat.

A sült zöldséget még azok is élvezettel szokták falni, akik egyébként nem rajonganak a zöldségekért. Nézzétek, mit kezdek egy halom zöldséggel és tésztával. Nézd meg a videót!

 

Sült zöldséges penne

Hozzávalók:

  • 30 dkg penne tészta
  • 1 db paradicsompaprika
  • 1 fej lilahagyma
  • fél padlizsán
  • fél cukkini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tasak Bertolli Pikáns paradicsomszósz
  • 1 ág kakukkfű
  • fél teáskanál oregánó
  • 3 evőkanál Bertolli Originale olívaolaj
  • 5-6 levél friss bazsalikom
  • só, őrölt bors


Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd tegyük bele a vékonyra felszeletelt fokhagymát. Hevítsük fél percig, majd adjuk hozzá a falatnyi darabokra vágott paprikát, a vékony csíkokra felszeletelt padlizsánt és cukkinit, valamint a cikkekre szelt lilahagymát. Közepes lángon süssük, míg a zöldségek barnulni nem kezdenek.

Öntsük rá a paradicsomszószt, tépkedjük bele a kakukkfű- és bazsalikomleveleket, szórjuk hozzá az oregánót, majd ízesítsük sóval és darált borssal. Ha szeretjük a pikánsabb ízeket, aprítsunk rá chili paprikát is. Kis lángon főzzük 5-6 percig.

Amíg a zöldséges szósz készül, főzzük ki sós vízben a tésztát. Ha elkészült szűrjük le, majd keverjük össze a zöldséges szósszal.

Tálaljuk tányérokba, tetejét megszórhatjuk frissen reszelt parmezánnal, vagy szárazabb kecskesajttal. Hát nem mennyei?

Kapcsolódó linkek: