Ha elkészült, tálaljuk nagy tányérra, tetejét reszelt parmezánnal szórjuk meg. Pár levél ropogós salátával is köríthetjük.

Hozzávalók: 1 fej brokkoli, 25 dkg túró, 1 marék dió, 30 dkg tölteni való csigatészta, őrölt szerecsendió, só, őrölt bors

A sajtszószhoz: 2 evőkanál vaj, 3 evőkanál liszt, 3 dl tej, 15 dkg reszelt sajt, szerecsendió, só, bors

 


Szedjük rózsáira a brokkolit, majd forrásban lévő, sós vízben főzzük három percig. Szedjük át egy hideg vízzel teli edénybe, várjuk meg, amíg lehűl, majd szűrőedényben jól csepegtessük le. Ezután vágjuk kis darabokra, tegyük egy tálba, adjuk hozzá a túrót és a száraz serpenyőben megpirított és összeaprított diót. Ízesítsük sóval, kevéske darált borssal és őrölt szerecsendióval. Tehetünk a töltelékbe összevágott friss bazsalikomlevelet is. Keverjük össze, majd töltsük meg a csigatésztákat. Tegyük egy vajjal kikent tűzálló tálba.

A sajtszószhoz forrósítsuk fel a vajat egy kis lábasba, szórjuk bele a lisztet, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a forró tejet. Jól forraljuk fel, a mártásnak sűrűbb főzelék állagúnak kell lennie. Ízesítsük sóval, őrölt borssal és őrölt szerecsendióval. Kevéske mustár pikánsabbá teheti. Öntsük a megtöltött tészta tetejére, reszeljük rá a sajtot és előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük pirosra.