Rám jött a fogyókúrázás, azért tartalmasat szerettem volna ebédelni. Csirkét pirítottam wokban friss gyömbérrel, fokhagymával és nyakon öntöttem szójaszósszal. Salátára halmozva fogyasztottam el. Finom volt.

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell
  • 1 diónyi friss gyömbér
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • fél evőkanál étkezési keményítő
  • darált bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-2 evőkanál szezám- és lenmag
  • fél fej jégsaláta
  • 15 dkg kínai kel
  • 1 evőkanál méz

Vágjuk ujjnyi csíkokra a csirkemellet, daráljunk rá borsot, szórjunk rá fél evőkanálnyi étkezési keményítőt és pár csepp szójaszószt, majd keverjük jól össze.

Öntsük a wokba az étolajat, forrósítsuk fel jól, majd tegyük bele a befűszerezett csirkemellcsíkokat. Erős lángon, állandóan kevergetve pirítsuk addig, míg a csirkehús pirulni nem kezd.

Reszeljük rá a fokhagymát és a gyömbért, keverjük jól össze, daráljunk rá borsot, majd csorgassuk meg a szójaszósszal, a mézzel, és jól forraljuk össze.

Egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a magokat. A salátát tépkedjük össze falatnyi darabokra, mossuk meg jól, és csepegtessük le alaposan.

Tálaljunk nagy tányérok közepére a salátából, tetejére kanalazzunk a wokban elkészült csirkéből, majd az egészet szórjuk meg a pirított magokkal.