Könnyű, nyárias saláta a koriander friss ízével. Önálló fogásként is elfogyaszthatjuk, de körítése lehet grillezett halaknak, csirkének vagy pulykának.

Hozzávalók:

  • 1 db kígyóuborka
  • 2 db paradicsom
  • 2 szál újhagyma
  • 1 db chili paprika
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 1 csokor korianderlevél

Vágjuk az uborkát 3-4 centis darabokra, majd a darabokat az oldaluknál fogva gyaluljuk le. Tegyük egy nagy tálba, majd adjuk hozzá a kimagozott és felcikkezett paradicsomot, az összevágott hagymát és az összetépkedett korianderlevelet.

Az erős paprikát vágjuk hosszában kétfelé, majd éles késsel vágjuk ki az ereit. Karikázzuk fel vékonyra és tegyük az uborkához. Szórjunk rá kevéske sót, csorgassuk meg a vörösborecettel, és óvatosan keverjük össze.

Tálaljuk kis tálkákba, jéghidegen szervírozzuk.