Egyszerű és egyben nagyszerű recept saláta- és halkedvelőknek!

Avokádó és füstölt pisztráng saláta

Hozzávalók:

  • 2 db érett avokádó
  • 15 dkg füstölt pisztráng
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál majonéz
  • fél db zöldcitrom leve
  • csipetnyi só, darált bors
  • 1 teáskanálnyi reszelt friss torma

Hámozzuk meg az avokádókat, vegyük ki a magját, majd vágjuk kisebb darabokra. Csorgassuk meg a zöldcitrom levével, hogy ne barnuljon meg, majd adjuk hozzá a kisebb darabokra szépszedett füstölt pisztrángot is.

Vigyázzunk, a pisztrángban lehetnek szálkák, de azt kezünkkel könnyedén eltávolíthatjuk belőle.

Ízesítsük dijoni mustárral, reszelt tormával, kevéske darált borssal, sóval, majd kanalazzuk hozzá a majonézt is. Óvatosan keverjük össze, vigyázzunk ne törjön nagyon szét, majd tálaljuk üvegtálkákba.

Pirítóssal és salátalevelekkel fogyasszuk, de betölthetjük kivájt nagy szemű paradicsomokba is. Elkészíthetjük füstölt lazaccal vagy tonhalkonzervvel is.