Ez a  friss spenótból készült saláta finom kiegészítője bárány-, sertés- és halpecsenyének.

Hozzávalók: 50 dkg konzerv vörösbab, 20 dkg friss spenótlevél, 2 evőkanál olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 10 cm-es darab póréhagyma, 1-1 darab színes kaliforniai paprika, 2 dl zöldségleves (lehet kockából is), 1 pohár joghurt, só, darált bors

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagyobb serpenyőben, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a felkarikázott pórét, és a nagyobb darabokra felvágott színes paprikákat.

Kis lángon süssük pár percig, majd öntsük bele a leszűrt babkonzervet is. Sóval, darált borssal ízesítsük, és öntsük fel a zöldséglevessel. Pároljuk néhány percig, majd amikor a levélt kezdi elpárologni, adjuk hozzá a megmosott spenótleveleket. Forgassuk bele a forró babba a spenótot, várjuk meg míg összeesik, majd melegen tálaljuk. Tetejére egy kanál joghurtot kanalazzunk.