Ízletes, meleg, tápláló, mégsem hizlal. A Life Network televíziós csatorna műsorában megmutatom, hogyan kell a brokkolilevest a hagyományostól eltérően soványabban elkészíteni.

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg brokkoli
  • 5 dl tej 1,5% zsírtartalmú
  • csipetnyi őrölt szerecsendió
  • csipetnyi őrölt bors

Tegyük egy fazékba a megmosott és rózsáira szedett brokkolit, ha friss brokkolit használunk a gyengébb szárait is beletehetjük. Öntsük fel annyi vízzel, hogy háromnegyedig ellepje.

Fűszerezzük kevéske őrölt fehérborssal, csipetnyi őrölt szerecsendióval, ízesítsük sóval. fűszerezhetjük még friss bazsalikom, zsálya vagy tárkonylevelekkel. Főzzük körülbelül tíz percig, majd öntsük hozzá a tejet. Forraljuk jól össze, majd merő mixerrel pürésítsük.

Tálaljuk a brokkoli levest csészékbe vagy tányérokba, majd kanalazhatunk a tetejére a megpirított olajos magokat, vagy kenyérkockát.

Egy tányérnyi leves kalóriatartalma 100 Kcal.