Az első találkozásom a Pak Choy-jal - magyarul bordáskellel - Kínában, a sanghaji piacon volt. Már alig vártam, mikor kerülhet a wokkomba.

Elkészítése a legegyszerűbb: gőzben megpárolják, köretként tálalják, vagy wokban fokhagymával, gyömbérrel sütik meg hirtelen, és kifőzött kínai tésztákkal keverik össze.

Hozzávalók:

  • 4 fej közepes méretű bordáskel
  • fél diónyi friss gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál szójaszósz
  • 2 evőkanál olíva- vagy szezámolaj

Pak Choy, a káposztánk kínai rokona

A Pak Choy-t jó alaposan mossuk meg, majd vágjuk hosszában kétfelé. Egy nagy lábasban forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a vékony csíkokra felmetélt gyömbért és a fokhagymát. forrósítsuk pár percig utána tegyük bele a félbevágott Pak Choy-t. öntsünk alá egy decinyi vezet, majd fedjük le fedővel.

Közepes lángon pároljuk 2-3 percig, majd tálaljuk kis tálkákra. Tetejét csorgassuk meg szójaszósszal, és meghinthetjük pirított szezámaggal.

Remek körítés párolt halakhoz, kacsához és más pecsenyékhez. Kifőzött kínai tésztával összekeverve, pár csepp szójaszósszal megcsorgatva önálló húsmentes ételként is remek fogás.

Pak Choy, a káposztánk kínai rokona 

A megmaradt barna szójaszósszal összeforrósított kacsával tálaltam, remek kis vacsora lett belőle