Pénztárcakímélő, kalóriaszegény és nagyon egészséges körítés készíthető pillanatok alatt a már megunt cukkiniből.

Akinek van konyhakertje, és ültetett pár tő cikkinit, gondos locsolja, biztos lehet benne, hogy  napi pár darab zsenge termés lesz az eredménye. A cukkinit érdemes még nagyon fiatalon leszedni a tőről.

Cukkini - A bukszabarát körítés

Így nemcsak a zsenge ízét élvezhetjük, de a leszedett példányok után újabb termések következnek. Ha rajtahagyjuk, és óriásira megnő, nem hoz sok termést. Az ilyen nagyobb darabokból finom tökfőzeléket (cukkini főzeléket) lehet készíteni. A felesleges mennyiséget fagyasszuk le télire. A gyenge darabokból készülhet az olcsó köretnek való.

Cukkini - A bukszabarát körítés

Apróbb cukkíniket mossunk meg alaposan, a szárát vágjuk le. Ha kicsit nagyobbak vágjuk fel hasábokra. Tegyük egy tepsibe, érdemes alá tenni egy ív sütőpapírt, majd csorgassuk meg olívaolajjal. Daráljunk rá borsot, és tépkedjünk rá rozmaringleveleket. Jöhet rá akár zsálya, oregánó, kakukkfű vagy bazsalikomlevél is. Én sózni nem szoktam, mert a cukkini jóízű lesz ha megsül.

Cukkini - A bukszabarát körítés

Koktélparadicsomokból, vagy másféle paradicsomot teszek még a tetejére, ettől kicsit savanykásabb lesz majd az összhatás. Nem marad más hátra, csak be kell tenni a sütőbe, és 160-170 fokon sütni 20-25 percig.

Cukkini - A bukszabarát körítés

Amire még használhatod a cukkinit: