Tálalhatjuk sült kolbászhoz, grillpecsenyékhez vagy faszénen sütött sajtokhoz.

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 db lilahagyma, 20 dkg spenótlevél, 3 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál bazsalikom pesztó, 1 citrom leve, só

Hámozzuk meg a burgonyákat, majd főzzük puhára. Ezután szűrjük le, és villával törjük össze. Vágjuk kétfelé a lilahagymát, majd cikkezzük fel vékonyra. Egy nagy serpenyőbe csorgassuk az olívaolajat, kanalazzuk bele a pesztót, majd forrósítsuk fel. Adjuk hozzá a lilahagyma cikkeket és a megmosott spenótleveleket. Csorgassuk meg citromlével és forgassuk össze a megfőzött és még forró burgonyával.

Citromos-pesztós krumpli
Akkor a legfinomabb, ha a hagyma nyers és ropogós marad, ezért csak bele kell keverni a forró olívás pesztóba, párolni nem szabad!