Készítsük el a a hagyományos tojásos galuskát picit másképp! Cseréljük le a zsiradékot egészséges extra szűz olívaolajra, a hagyományos fehér lisztet keverjük teljes kiőrlésű búzaliszttel, és sok-sok zöldséget pirítsunk le a tojásos galuska alá.

Hozzávalók:

  • 30 dkg búzaliszt
  • 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 6 db tojás
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 maréknyi friss spenótlevél
  • 10 dkg cukkini
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 10 dkg karalábé
Íme a kész zöldséges tojásos galuska!


Öntsük a liszteket egy nagy tálba, üssünk rá két egész tojást, majd ízesítsük egy teáskanálnyi sóval, majd hideg vízzel keverjünk belőle galuskatésztát.
Forraljunk fel egy fazékban sóval ízesített vizet, majd szaggassuk bele a nokedlit. Ha elkészült szűrjük le, és jól öblítsük le hideg vízzel és hagyjuk jól lecsepegni.

Amíg a galuska csepeg, készítsük el a zöldségeket. Forrósítsuk fel egy nagy serpenyőben az olívaolajat, majd tegyük bele a vékony gyufaszál nagyságúra felcsíkozott cukkinit, sárgarépát és karlábét. Közepes lángon pároljuk két-három percig. Üssünk fel négy tojást egy tálba, tegyünk hozzá egy csipetnyi sót, majd jól verjük fel.

Öntsük a zöldségekre, keverjük jól össze, és tegyük hozzá a kifőzött galuskát, szórjuk rá a spenótleveleket, és addig hevítsük, míg a tojás kellően megszilárdul. Ha elkészült szórjuk meg bőven az összevágott petrezselyme zöldjével.

Még forrón tálaljuk tányérokra. Önállóan is fogyaszthatjuk, de körítésnek is kínálhatjuk borjú vagy csirkepaprikás mellé.