A zöldséges ragu tetejére szerencsendióval fűszerezett tört burgonyát pirítottam. Kíváncsi vagy, hogy hogyan?

Hozzávalók a raguhoz:

500 g sertés lép
500 g sertés szív (251146007)
3-4 evőkanál olaj
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ág kakukkfű
2 szál sárgarépa
2 szál szárzeller
fél fej karalábé
1 evőkanál fűszerpaprika
tejszín
1 evőkanál étkezési keményítő
Hozzávalók a burgonyához:
1,2 kg burgonya
2 tojássárgája

őrölt szerecsendió

A vöröshagymát aprítsuk fel, a fokhagymát zúzzuk össze. Vegyünk egy lábost, és a hagymákat fonnyasszuk meg benne forró olajon.

A szívet mossuk meg, vágjuk le róla az inakat. Vágjuk ketté, és a benne lévő alvadt vért öblítsük le. Vágjuk fel kockára. A hagymát szórjuk meg fűszerpaprikával, adjuk hozzá a kakukkfüvet, majd a kockára vágott, tisztított szívet is. Öntsük fel annyi vízzel, ami bőségesen ellepi, fedjük le, és közepes hőfokon pároljuk addig, amíg puha nem lesz.
Sózzuk, tört borssal ízesítsük.

A lépet is mossuk át hideg vízben, majd vágjuk kockára. A zöldségeket vágjuk falatnyi darabokra. Amikor a szív már majdnem puha, adjuk hozzá a lépet, és a zöldségeket is. A lép és a zöldségek körülbelül 20 perc alatt megfőnek. A legvégén sűrítsük be 1,5 dl tejszínnel. A ragut sűrítsük be, pár evőkanál hideg vízben feloldott étkezési keményítővel.

A körethez főzzük puhára a burgonyát sós vízben. Ha elkészült, törjük meg, sóval, frissen őrölt szerecsendióval, és 2 tojássárgájával keverjük ki. Tegyük a kész ragut egy nagy, és magas hőálló tálba, erre rétegezzük rá a burgonyapürét. 200 fokos sütőben pirítsuk a burgonya tetejét arany barnára. Forrón fogyasszuk.