Egy szlovák ismerősöm készített nekem túróból fasírtot. Én kicsit megbonyolítottam, paprikákat töltöttem meg vele, és felszeletelve sütöttem pirosra.

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehén- vagy kecsketúró
  • 3 db kaliforniai paprika
  • 1 db tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöldje
  • 2 evőkanál liszt
  • só, darált bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • csipetnyi őrölt szerecsendió

Túrófasírt

Zúzzuk apróra a fokhagymákat, majd tegyük egy kis serpenyőbe, csorgassunk rá egy evőkanálnyi olívaolajat, majd hevítsük addig, míg a fokhagyma sisteregni nem kezd.

Tegyük a túrót egy keverőtálba, adjuk hozzá a ledinsztelt fokhagymát, az összevágott petrezselyemzöldjét, fűszerezzük kevéske darált borssal és őrölt szerecsendióval. Üssük rá a tojást, szórjuk hozzá a lisztet, ízesítsük sóval, majd keverjük az egészet alaposan össze.

Vágjuk le a paprikák végét a csumájánál, majd szedjük ki a magházát. Éles késsel távolítsuk el az ereit is. Töltsük meg a paprikákat a túrós töltelékkel, jó alaposan nyomkodjuk meg kanállal, majd szeleteljük fel egy centis szeletekre.

Forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd tegyük bele a felszeletelt paprikákat. Közepes lángon süssük két percig, majd lapátkanállal óvatosan fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük pirosra.

Tálaljuk tányérokra paradicsomsalátával.