Felgöngyöltem, megkötöztem, locsolgattam, megsütöttem. Nézd meg az eredményt!

Hozzávalók: 1 kg töltött göngyölt sertés császárhús, 3 evőkanál olívaolaj, só, darált bors, zsályalevél.

A töltött császárhúst enyhén sózzuk, daráljunk rá borsot, majd a kötöző zsineg közé tegyünk pár levél friss zsályalevelet. Használhatunk más szárított fűszernövényt (kakukkfüvet, rozmaringot). Tegyük egy közepes méret tepsibe, csorgassuk meg pár evőkanál olívaolajjal, öntsünk alá két decinyi vizet, majd tegyük forró 200 fokos sütőbe.

Süssük 30 percen keresztül magas hőmérsékleten, majd vegyük vissza a hőfokon 140 Celsiusra, és lassú hőmérsékleten süssük még további két órán keresztül. Az elkészült pecsenyét vegyük ki a sütőből, pihentessük húsz percig, majd szeleteljük fel ujjnyi vastagságúra. A tepsiben felgyülemlő pecsenyeszafttal csorgassuk meg a szeleteket.

Sütési idő: 200 Celsius fokon 30 perc, majd 140 fokon további 120 perc.

Körete: Spenótos burgonya

A felkockázott burgonyát főzzük meg sós vízben, majd szűrjük le. Egy nagy lábasban forrósítunk fel pár evőkanál olívaolajat vagy vajat, tegyünk bele egy gerezd felszeletelt fokhagymát, majd forrósítsuk fel. Adjunk hozzá megmosott spenótlevelet, vagy levétől kinyomkodott mélyhűtött spenótlevelet, majd hevítsük össze, utána keverjük bele a megfőtt és leszűrt burgonyát.