Szeretitek a keleties ízeket? Mai receptünkben illatos fűszerekkel készítjük el a marhasültet, és édes-sós szósszal bolondítjuk meg.

 

 


Hozzávalók: 1 kg marha oldalas darabolva, 3-4 evőkanál szilvalekvár, 2 evőkanál sötét szójaszósz, diónyi reszelt friss gyömbér, fél rúd fahéj, só, őrült bors, 2 gerezd fokhagyma

A húsokat hideg vízben mossuk meg, töröljük szárazra. A lekvárt keverjük ki a szójaszósszal. Ha a lekvár túl sűrű lenne, kevés vízzel hígítsuk fel.
Keverjük el a mártásban a reszelt gyömbért, vagy ha az nincs, egy csapott mokkáskanál gyömbérport. A húst dörzsöljük át sóval és őrölt borssal, kenjük át a mártással, és tegyük egy sütőzacskóba a fahéjrúddal együtt.

A zacskót zárjuk le, egy-két helyen szúrjuk be óvatosan, hogy a gőz távozhasson belőle a sütés közben.

Tegyük 170 fokos, előmelegített sütőbe 20 percre, majd vegyük vissza a hőmérsékletet 140-150 fokra, és további egy órán át pároljuk.

Az elkészült húst a zacskóban visszamaradt szósszal tálaljuk. Köretként héjában sült burgonyát készítsünk hozzá.  

Elkészítési idő: 1,5 óra

 

Ajánjuk még a szilva kedvelőknek Fahéjas szilvalevesünket