A fűszeres sós ízeket az édes hozzávalókkal kombinálva pikáns fogást készíthetünk. Legyünk merészek a konyhában is!

 

Hozzávalók: 4 pár Regnum sütnivaló kolbász, pár levél friss zsálya vagy rozmaring, vagy kakukkfű, 1 evőkanál zsiradék, 4 szem piros alma, 2-3 fej lilahagyma, só, őrölt bors


Egy nagyobb serpenyőben süssük pirosra a kolbászokat kevés zsiradékon.

A kolbászok mellé dobjunk pár levél friss zsályát, vagy más zöldfűszert, ettől ízesebb lesz. Ha nincs zsályalevelünk, használhatunk kakukkfüvet, vagy rozmaringot is.

Az almákat mossuk meg, vágjuk négybe, távolítsuk el a magházat. Az almákat vágjuk további cikkekre.

A lilahagymát tisztítsuk meg, és szintén vágjuk cikkekre.

A visszamaradt kolbászzsíron 2-3 perc alatt süssük meg az almás hagymát.

Sózzuk, tört borssal ízesítsük.

Tört burgonyával tálaljuk.

 

Próbáld ki hozzá a pikáns chiliszószt is!

 

Jó étvágyat!