Készítsünk finom spenótos-spárgás borsóragut, mellé körítésnek kapros újburgonyát tálaljunk.

Hozzávalók:

  • 1 csokor zöldspárga
  • 30 dkg spenótlevél
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 evőkanálnyi vaj
  • 3 dl zöldségleves
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 pohárnyi zöldborsó
  • fehérbors
  • cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • citromlé

Tisztítsuk meg a spárgákat, fás végét vágjuk le, vágjuk három centis darabokra, majd mossuk meg alaposan. Forrásban lévő sós vízben főzzük két-három percig, majd azonnal szedjük át hideg vízzel telt edénybe. Ha kihűlt csepegtessük le jól.

Egy közepes méretű lábasban forrósítsuk fel a vajat, tegyük bele a felkarikázott újhagymát, majd pároljuk pár percig. Adjuk hozzá a zöldborsót, öntsünk rá a zöldséglevesből, sóval, kevéske őrölt fehérborssal ízesítsük, és lefedve pároljuk, még a borsó puha lesz. Ha a pároló levét is elfőtte, szórjuk rá a lisztet, keverjük össze, majd öntsük rá a maradék levest (ha nincs levesünk, vízzel elkevert zöldségleves kockát is használhatunk), és dúsítsuk tejszínnel.

Adjuk hozzá a megmosott és nagyobb darabokra tépett spenótot, majd ha összeesett tegyük bele a leforrázott spárgát is. jól forraljuk össze és a végén kevéske citromlével, és reszelt citromhéjjal tegyük még pikánsabbá.

Körítésnek kapros újburgonyát készítsünk.

Kapros újburgonya

Apróbb burgonyákat válogassunk, hámozzuk meg, majd tegyük fel főni sós vízbe.

Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel vajat, tegyünk bele durvára összevágott friss kaprot, és futtassuk meg benne. Szűrőkanállal szedjük át a megfőtt burgonyákat, forgassuk össze jól a kapros vajban, és forrón azonnal tálaljuk.

Készíthetjük összevágott metélőhagymával, csomborral, kerti zsázsával, zöldpetrezselyemmel, zellerlevéllel vagy akár bazsalikommal is.