Egy hagyományos fogást ajánlunk most, mely nem nélkülözi az igazi magyaros fűszereket, hagymát, fokhagymát, köményt.



Hozzávalók: 4 szelet marhalapocka, 1 evőkanál zsír, só, őrölt bors, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagy szem paradicsom, 1 csipet egész köménymag, 2 evőkanál liszt

Hozzávalók a főzelékhez: 1 közepes fej kelkáposzta, 2 szem burgonya, só, egész kömény, 2 evőkanál zsír, 3-4 evőkanál liszt



A lapockákat mossuk meg hideg vízben, majd töröljük szárazra. Sóval és borssal dörzsöljük át, és forgassuk meg lisztben.   Egy nagy serpenyőben hevítsük fel a zsírt, és a húsok mindkét oldalát pirítsuk meg.
A vöröshagymát vágjuk nagyobb szeletekre, és tegyük a hús mellé az összezúzott fokhagymával, a szeletelt paradicsommal együtt.  Szórjuk meg egész köménnyel, és öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Fedjük le a serpenyőt, és alacsony hőfokon pároljuk puhára a húst. Ha kell, pótoljuk a párolólevet.

 

Közben készítsük el a főzeléket is. A kelkáposzta fedőleveleit szedjük le, majd vágjuk vékony csíkokra. A burgonyát hámozzuk meg, kockázzuk fel. Tegyük egy nagy lábosba a zöldségeket, öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi. Sóval, és egész köménymaggal fűszerezzük, majd főzzük puhára. Ha megpuhultak a zöldségek, készítsük el a rántást. Egy serpenyőben hevítsük fel a zsírt, szórjuk rá a lisztet, és addig pirítsuk, amíg zsemleszínű lesz.  Rántsuk be a főzeléket.

Elkészítési idő: 1-1,5 óra