Az alábbiakban egy ízletes és egészséges haltétel receptjével szeretném olvasóimat megismertetni.

 

Hozzávalók:

  • 30 dkg tengerihal-filé
  • 1 kg burgonya
  • 4 dl tejszín
  • fél citrom leve
  • 1 csokor kapor
  • 2 db tojássárgája
  • fél teáskanál kurkuma
  • só, darált bors
  • halhoz való fűszerkeverék
  • 1 evőkanál vaj

Elkészítése:

Fűszerezzük be a halfiléket darált borssal és halhoz való fűszerkeverékkel. Főzzük meg a burgonyát sós vízben héjastul, majd hűtsük le és hámozzuk meg. Kenjünk ki vajjal egy tűzálló tálat, tegyünk az aljára a vékonyra felkarikázott főtt burgonyából. Daráljunk rá borsot és szórjuk meg sóval. Helyezzük rá a befűszerezett halfilét, majd takarjuk be a burgonya másik felével. Sózzuk és borsozzuk.

Egy kis edénybe öntsük a tejszínt, daráljuk bele borsot, adjuk hozzá a citromlevet, a kurkumát, az összevágott kaprot és a tojások sárgáját. Keverjük össze jól, majd öntsük a rakott halra. Előmelegített sütőben 150-160 fokon süssük 40-45 percig.

Ezt az ételt bármilyen szálkamentes halból is elkészíthetjük, friss kapor helyett használhatunk szárítottat is.