Aki nem szeretne bajlódni a gigantikus méretű pulykasülttel, készítse el ezt az egyszerű gyümölcsös pulykatekercset.

Hozzávalók:

  • 70 dkg pulykamellfilé
  • 3 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
  • 1 teáskanál curry fűszerkeverék
  • darált bors, só
  • 2 ág kakukkfű
  • fél maréknyi aszalt meggy

Cseresznyeszószhoz:

  • 40 dkg feketecseresznye
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 ág friss rozmaring
  • só, darált bors
  • fél kávéskanál gyömbér
  • fél teáskanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj

Vágjuk be a pulykamellfilé oldalát éles késsel úgy, hogy szét tudjuk teríteni, mint egy nagy lapot. Klopfolóval kissé ütögessük meg, majd csorgassuk olívaolajjal.  Daráljunk rá borsot, szórjuk meg kissé sóval és a curry fűszerkeverékkel. Szórjuk rá az aszalt meggyet is, majd a mellfilét göngyöljük fel. Zsineggel kötözzük össze, és pár órára tegyük a hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a pulykahúst.

Amíg a hús pihen készítsük el a cseresznyeszószt. Egy kis lábasban forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a kis kockákra felvágott vöröshagymát, majd pirítsuk párpercig. Tegyük bele a kimagozott feketecseresznyét, csorgassuk rá a balzsamecetet, ízesítsük kevéske sóval, gyömbérrel, darált borssal és a rozmaringlevéllel. Rotyogtassuk tíz percig, ha szükséges kevéske vízzel pótoljuk a levét, majd hideg vízzel elkevert keményítővel sűrítsük be a szószt.

Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt, majd tegyük bele a befűszerezett pulykatekercset. Erős lángon mindkét oldalát süssük két-két percig, majd serpenyővel együtt tegyük előmelegített sütőbe, és 170 fokon 20 perc alatt süssük készre.

Ha elkészült szeleteljük fel újnyi vastagságúra, tálaljuk nagy tányérra, csorgassunk rá a fűszeres cseresznyeszószból, körítésnek sült tököt, párolt zöldségeket és rizst tálaljunk.