Gomba és kukoricadara házasságából született ez a finom húsnélküli fogás. Ajánlom egy könnyű vacsorára elkészíteni!

Hozzávalók:

  • 8 db nagyméretű csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • 5-6 szem napon szárított paradicsom
  • 5-6 szem fekete olajbogyó
  • 1 evőkanál vaj
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg kukoricadara
  • só, darált bors
  • reszelt parmezán sajt
  • 1 db bio zöldségleveskocka

Öntsünk egy nagy serpenyőbe 6 dl vizet, tegyük bele a zöldségleveskockát, balzsamecetet, sóval és kevéske darált borssal ízesítsük. Forraljuk fel, majd tegyük bele a megmosott gombafejeket. A gombákból előtte törjük ki a szárát. Forraljunk rajta egyet, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk a lében kihűlni.

Míg hűl a gomba, készítsük el a kukoricadarás tölteléket. Forrósítsuk fel a vajat egy lábasban, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát, a kisebb darabokra felaprított szárított paradicsomot és az olajbogyót, majd pároljuk néhány percig. Öntsük hozzá a tejet és még 2 dl vizet, forraljuk fel, majd lassan, állandóan kevergetve csorgassuk hozzá a kukoricadarát. Ízesítsük sóval, kevéske darált borssal, és tehetünk bele fél darab leveskockát is. Lassú lángon, kevergetve főzzük körülbelül 10 percig.

Tegyük egy vajjal vagy olívaolajjal kikent tűzálló edénybe a lecsepegtetett gombafejeket, majd töltsük meg a puliszkás töltelékkel. Egyszerűbb, ha a kész masszát nyomózsákba tesszük, és úgy töltjük meg a gombát. Szórjuk meg reszelt parmezánnal a tetejét, majd tegyük előmelegített sütőbe, és 160 fokon süssük körülbelül 10 percig.

Friss, ropogós salátalevelekkel tálaljuk.