A nyár ízét elővarázsoló paradicsommal felfrissíthetjük a már majdnem megunt csirkepörköltet. Néhány szem olajbogyó és pár szál illatos fűszerág is besegít a felfrissülésben.

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag pikáns paradicsomszósz
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 maréknyi olajbogyó
  • 1 teáskanál oregánó
  • 3 szál kakukkfű
  • só, darált bors
  • 2 db paradicsom
  • 2 szál újhagyma

Vágjuk kétfelé a csirkecombokat, tegyük egy nagy tálba, majd csorgassuk meg olívaolajjal. Daráljunk rá borsot, szórjuk meg oregánóval és tépkedjünk rá a kakukkfűlevelekből. Keverjük jó össze, és tegyük a hűtőszekrénybe legalább egy órára, hogy a fűszerek íze jól átjárja a csirkehúst.

Forrósítsunk fel két evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőben vagy lábasban, majd tegyük bele a befűszerezett húsdarabokat. Mindkét oldalát süssük addig, míg piros nem lesz. Szedjük ki a serpenyőből egy tányérra, majd a sütőzsiradékba szórjuk a finomra összevágott fokhagymát. Ha szükséges, pár evőkanál olívaolajat csorgathatunk hozzá. Amikor a fokhagymadarabok sisteregni kezdenek, öntsük rá a paradicsomszószt, tegyük hozzá a kis kockára felvágott friss paradicsomot, a felkarikázott újhagymát és az olajbogyót. Daráljunk rá borsot, ízesítsük sóval, kakukkfűlevelekkel, majd helyezzük vissza bele az elősütött csirkecombokat. Fedjük le fedővel, és kis lángon pároljuk 15-20 percen keresztül.

Ha elkészült, tálaljuk nagy tányérokra, köretnek petrezselymes burgonyát, párolt zöldségeket vagy rizst készítsünk hozzá.

Az ínyencebb ízeket kedvelők pár szelet erős paprikát is főzhetnek a szószba.