Gyorsan elkészülő ebédjeink sorába illik ez a csirkés fogás. Pácoljuk, megsütjük, friss salátával tálaljuk, és jóízűen megesszük.

Hozzávalók: fejenként 2 csirkecomb, 1 üveg paprikalekvár, csirke/hal vagy grill fűszerkeverék
Salátához: fejenként egy marék tépősaláta, zsenge sárgarépa, olívaolaj, só, frissen őrölt bors, citrom



A csirkecombokat megmossuk, szárazra törölgetjük, megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd bekenjük a paprikalekvárral és kis pihentetés után, olíva olajjal kikent tepsire vagy tálra tesszük, és sütőben 30 perc alatt ropogósra sütjük. Ha szaftosabban szeretjük, akkor takarjuk le alufóliával és csak a sütés végén vegyük le róla, hogy kicsit megpiruljon a hús.

Köretnek párolt rizst, friss salátát, és paprikalekvárt kínáljunk mellé.



A salátához tépkedjük össze a leveleket, reszeljük le a sárgarépát, keverjük össze, és olívaolajos-citromleves dresszinggel öntözzük meg, csak egy pici só kell még hozzá. Tálaljuk a salátát mindenkinek csinos csatos üvegekbe. Így bekészítve még piknikezni is elvihetjük magunkkal a salátákat, kihűlt sülteket.