Nővérem, aki Olaszországban él, szerint az ottani ételek titka az egyszerűség, és a kiváló alapanyagokon múlik. Ő már csak tudja.

Hozzávalók:

Olasz lecsó peperonata 

Öntsük egy nagy lábasba az olívaolajat, majd forrósítsuk fel. Tegyük bele az összevágott vöröshagymát, majd pároljuk pár percig. Adjuk hozzá a kisebb darabokra felaprított paprikát, és a körülbelül másfél centis darabokra összevágott padlizsánt. Ízesítsük kevéske sóval, keverjük jól össze, majd vegyük le a lángot mérsékeltre.

Fedjük be fedővel, és pároljuk 5-6 percig. Pár perc párolás után tegyük bele a meghámozott és negyedekre vágott paradicsomokat, majd ismét fedjük le, és további 10 percig kis lángon pároljuk. Mielőtt levennénk a tűzről, keverjük bele a bazsalikomleveleket, és még forraljunk rajta egyet.

Szedjük ki mély tányérokba, melléje friss és ropogós fehérkenyeret és vékonyra felszeletelt pármai sonkát tálaljunk.

Készítésekor tehetünk bele zsenge cukkinit is.