Izgalmas ízkavalkád. Aki kedveli a húsokhoz az édes és savanykás gyümölcsöket, biztosan kedvére válik ez a recept. A vasárnapi asztalra tudom a legjobban elképzelni.

Hozzávalók:

  • 8 szelet csont nélküli sertés rövidkaraj
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 20 dkg apró szemű csiperkegomba
  • 2 evőkanál vörösáfonya lekvár
  • 2 db mandarin kifacsart leve
  • 3 db mandarin
  • só, darált bors
  • sertéssült fűszerkeverék

Tegyük egymás mellé egy vágódeszkára a hússzeleteket, fedjük be fóliával, és kissé klopfoljuk meg. Csorgassuk meg kevéske olívaolajjal, daráljunk rá borsot, majd szórjuk meg a fűszerkeverékkel. Helyezzük egymás tetejére a befűszerezett húsokat egy tányérra, takarjuk le fóliával, és legalább fél órára tegyük a hűtőszekrénybe.

Forrósítsunk fel pár evőkanál olívaolajat egy nagy serpenyőbe, majd süssük meg benne erős lángon rövid idő alatt a szeleteket. Ha elkészült szedjük át egy tányérra. Tegyük a serpenyőbe a megmosott gombákat (használjuk a hússütő serpenyőt, ha nem égett meg benne az olívaolaj), ha szükséges csorgassunk még rá olívaolajat, daráljunk rá borsót, és enyhén hintsük meg sóval. Közepes lángon pároljuk pár percig, pár perc után kanalazzuk rá a lekvárt, öntsük rá a mandarin levét, és jól forraljuk össze. Tegyük vissza a gombás mandarin közé a megsütött hússzeleteket, szórjuk a tetejére a meghámozott és gerezdjeire szétszedett mandarint, majd jól forrósítsuk össze.

Forrón tálaljuk burgonyából készült habkönnyű pürével.