Nyugodtan cseréljük le panírozáskor a zsemlemorzsát kókuszreszelékre! Így izgalmasabb bundázott csirkemellet tudunk készíteni akár a vasárnapi asztalra.

Hozzávalók:

  • 2-3 db csirkemellfilé
  • 2 tojásfehérje
  • 1 csomag kókuszreszelék
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 ág bazsalikomlevél
  • só, darált bors

 

Vágjuk három darabba a csirkemellfiléket, majd csorgassuk meg olívaolajjal. Daráljunk rá borsot, enyhén szórjuk meg sóval, és fűszerezzük összevágott bazsalikomlevelekkel. Pár órára tegyük hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a csirkehúst.

Öntsük a tojásfehérjét egy kis tálba, villával verjük fel kissé, majd forgassuk meg benne a befűszerezett csirkemelleket. Szórjuk a kókuszreszeléket egy nagyobb tálba, és hempergessük meg benne a tojásos húsokat, majd kezünkkel kisé nyomkodjuk rá.

Borítsunk egy ív sütőpapírt egy sütőlapra, majd tegyük egymás mellé a kókuszban meghempergetett húsdarabokat. Tegyük előmelegített sütőbe, és 180 fokon süssük 20-25 percen keresztül.

Ha elkészült, vágjuk kétfelé a kókuszos csirkemelleket, tálaljunk mellé krumplipürét, és házi fűszeres savanyúságot.