Gombapaprikás kicsit másképp, zöldségekkel, és friss kaporral megbolondítva.

Hozzávalók:

  • 30 dkg apró szemű csiperkegomba
  • 3 szál újhagyma
  • 1 csokor friss kaporlevél
  • másfél deciliter tejszín
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 db zellerszár
  • só, darált bors
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • 1 evőkanál vaj

Galuskához:

  • 25 dkg búzaliszt
  • 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 2 db tojás

Kapros gombaragu galuskával

Forrósítsuk fel a vajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a felkarikázott újhagymát, majd pároljuk pár percig. Adjuk hozzá a négybe vágott gombafejeket, a vékony karikákra felszeletelt sárgarépát, zellerszárat, fűszerezzük darált borssal, összevágott kaporlevéllel és ízesítsük sóval. Közepes lángon addig pároljuk, míg a gomba a saját párolólevét el nem párologta. Szórjuk meg a liszttel, keverjük jól össze, majd öntsük hozzá a tejszínt. Keverjük simára, és jól forraljuk ki.

A galuskához szórjuk a liszteket egy tálba, üssük hozzá a tojásokat, ízesítsük sóval, majd annyi hideg vizet öntsünk rá, hogy sűrűbb galuskatésztát tudjunk belőle keverni.

Forraljunk fel egy fazékban vizet, tegyünk bele sót, majd nokedliszaggatóval szaggassuk bele a tésztát. Forraljuk jól fel, utána szűrjük le tésztaszűrővel.

Folyó vízzel jól mossuk át, majd tálaljuk a kapros gombaragu mellé. Érdekesebb a galuska, ha a tésztájába friss fűszerleveleket, petrezselyemzöldjét, kaprot vagy metélőhagymát keverünk.