Könnyen elkészíthető, könnyű és nagyon finom csirkeétel, amit akár pár órával a tálalás előtt elő is készíthetünk. A vendégek érkezése előtt kell csak fél órára a forró sütőbe dugni.

Hozzávalók:

  • 2 db egész csirkemell
  • 1 db padlizsán
  • 1 db cukkini
  • 1 szál sárgarépa
  • 1-1 db színes kaliforniai paprika
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1-1 csokor friss oregánó és rozmaring
  • só, darált bors

Vágjuk a csontos csirkemelleket félbe, majd a fél melleket még háromba. Tegyük egy tálba, csorgassunk rá olívaolajat, daráljunk rá borsot és szórjuk meg sóval. Tépkedjünk rá az oregánólevélből, majd jól keverjük össze, és tegyük a hűtőbe pár órára. Használhatunk a fűszerezéshez kakukkfüvet, zsályát, majoránnát vagy bazsalikomot, de megszórhatjuk szárnyas fűszerkeverékkel is.

Szeleteljük fel a padlizsánt, paprikát falatnyi darabokra, vágjuk karikára a cukkinit és a sárgarépát. Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olívaolajat, majd először a paprikát kezdjük el sütni. Ha már barnul a bőre, tegyük hozzá a többi zöldséget is. Szórjuk meg sóval, daráljunk rá borsot, tépkedjünk rá friss rozmaringágakat, és pirítsuk állandóan kevergetve körülbelül 10 percig. Ha elkészült, öntsük az egészet egy nagy tűzálló sütőedénybe vagy tepsibe.

Egy másik nagy serpenyőt is forrósítsunk fel, majd tegyük bele a befűszerezett csirkemelldarabokat. Mindkét oldalát süssük pirosra. Nem kell teljesen átsütni, elég, ha csak a bőre lesz megpirulva.

Helyezzük az elősütött húsdarabokat a sült zöldség tetejére, majd az egészet tegyük előmelegített sütőbe, és 160 fokon 20-25 perc alatt süssük készre.