A sütőtök egyik kedvenc fűszernövénye a fahéj. A belőle készült szószos étellel akár a környezetünkbe varázsolhatjuk az egzotikus nyaralások ízét. Fahéjat sok helyen használnak húsok, mártások és zöldségételek fűszerezésére.

Hozzávalók:

  • 1 kisebb méretű sütőtök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsompaprika
  • 1 db fahéjrúd
  • 1 evőkanál curry fűszerkeverék
  • 2 db kókusz
  • 1 csokor friss korianderlevél
  • só, darált bors
  • 1 ág friss bazsalikomlevél
  • 2 evőkanál olívaolaj

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy lábasban, majd adjuk hozzá az összevágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát és az egész fahéjrudat. Pároljuk pár percig, majd szórjuk bele a curry fűszerkeveréket, keverjük jól össze, hogy a forró zsiradékban feloldódjon, és utána öntsünk rá másfél deciliternyi vizet.

Ízesítsük sóval, kevéske darált borssal, összevágott korianderlevéllel és a széttépkedett bazsalikomlevéllel. Ízlés szerint pár karika chili paprikát is bele vághatunk.

Ha jól összeforrt tegyük hozzá a kisebb darabokra felvágott sütőtököt és a paradicsompaprikát. Fedjük le, és pároljuk pár percig, majd kis idő elteltével öntsük rá a kókusztejet. Főzzük még további öt percig, vigyázzunk, mert a sütőtök hamar megpuhul, és ha sokáig főzzük könnyen szétfő.
Tálaljuk párolt hosszúszemű rizzsel.