Ha már unjátok a húsos menüket, iktassatok be egy finom brokkolis pitét. Friss és ropogós salátát ne felejtsetek mellé találni.

Hozzávalók:

  • 1 adag omlóstészta
  • 50 dkg brokkoli
  • 3 dl tejszín
  • 3 db tojássárgája
  • őrölt szerecsendió
  • bors, só
  • 2 db paradicsom

Omlóstészta:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg vaj vagy Rama
  • csipetnyi só
  • 5-6 evőkanál hideg víz

Tegyük a lisztet egy tálkába, vágjuk rá a jéghideg vajat vagy RAMA-t, sózzuk meg, majd kezünkkel morzsoljuk össze. Adjuk hozzá a vizet és gyúrjuk cipókká. Felhasználásig tartsuk hűtőben.

Szedjük szét rózsáira a brokkolit, húsosabb szárait is vágjuk kockákra. Egy fazékban forraljunk fel sós vizet, majd tegyük bele az alaposan megmosott brokkoli darabokat. Főzzük két percig, utána szűrjük le, majd hideg vízzel hűtsük le. Várjunk, míg jól lecsepeg.

Egy lisztezett deszkán nyújtsuk ki az omlóstésztát fél centi vastagságúra, majd béleljük ki vajjal megkent és liszttel megszórt, körülbelül húsz centi átmérőjű peremes kerek sütőformát. Tegyük bele a leforrázott brokkolit, igazgassuk el.

Egy kis tálkába öntsük a tejszínt, adjuk hozzá a tojások sárgáját, fűszerezzük őrölt szerecsendióval, darált fekete borssal és sóval. Keverjük jól össze, majd öntsük az egészet a brokkolira. Tetejére dekorálhatjuk paradicsomkarikákkal.

Előmelegített sütőben 150 fokon süssük körülbelül 40-45 percig.

Ha elkészül, várjunk, míg kissé kihűl, szeleteljük cikkekre és friss ropogós salátalevelekkel tálaljuk.