Az indiai konyha sok fűszert használ az ételek elkészítéséhez, maga az elkészítési mód hasonló a mi konyhánkéhoz. A chili erősségét kókusztejjel tompítják. Egy biztos: aki kóstolta már, örökre beleszeretett.

Hozzávalók:

  • 80 dkg báránycomb
  • 3 dl natúr joghurt
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 evőkanál reszelt friss gyömbér
  • 4 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 2 teáskanál őrölt koriandermag
  • 1 teáskanál mustár
  • só, darált bors
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db chili paprika
  • 1 teáskanál garam masala fűszerkeverék
  • 1 csokor friss korianderlevél

Báránycurry

Egy kis tálban keverjük össze a joghurtot a kurkumával, gyömbérrel, fokhagymával, mustárral, a darált fűszerekkel, ízesítsük kevéske sóval és daráljunk rá borsot. Keverjük jó össze, majd tegyük bele a kis kockákra felvágott bárányhúst. Tegyük legalább fél napra a hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a húst.

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy lábasban, tegyük bele az összevágott vöröshagymát, és pirítsuk addig, míg a hagyma meg nem pirul. Tegyük hozzá a bepácolt húst a páccal együtt, és erős lángon pirítsuk pár percig. Ha már a hús bőségesen engedett levet, vegyük vissza a lángot, fedjük le fedővel, és pároljuk háromnegyed órán keresztül, míg a hús puha nem lesz. A párolás közben lefőtt szaftot pótoljuk vízzel. Ha már a húskockák kezdenek puhulni, kóstoljuk meg, és ha szükséges, ízesítsük még sóval, chili paprikával és összevágott korianderlevéllel.

Tálaljunk pár kanál párolt hosszúszemű rizst nagy tányérra, kanalazzunk mellé az elkészült curry-ből. Rizzsel és indiai lapos kenyérrel fogyasszuk.
Krémesebb lesz a szószunk, ha fele joghurtot és tejszínt használunk a pácoláshoz.